Suerickx Industrial
Contacteer ons voor een offerte: 014 24 88 24
Of via mail: 
info@suerickx-industrial.be

Wenst u uw renovatieproject met ons te bespreken? Wij helpen u zoeken naar een passende oplossing. Mail naar info@suerickx-industrial.be of bel direct: +32 14 24 88 24. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Industriële schilderwerken en coatings

Suerickx Industrial is voor industriële schilderwerken en coatings vooral actief in petrochemie, chemie, metaal, afvalverwerking en logistiek. Vaak vragen industriële klanten ons om hun gebouw niet alleen esthetisch te herwaarderen, maar ook te zorgen voor een duurzame bescherming. Bij Suerickx Industrial bieden we u onder meer:

Anticorrosie-coatings

“Wij schilderen tegen de roest!” Staal zal onder invloed van zuurstof steeds oxideren. Grote temperatuurverschillen en het vrijkomen van water of stoom zal het oxidatieproces in uw productie-unit versnellen. Als u dat proces te lang laat aanslepen, bestaat er het gevaar dat constructies hun stevigheid verliezen. Dit vormt een gevaar voor uw medewerkers én de bedrijfszekerheid. Suerickx Industrial helpt u om metalen constructies tegen roest te beschermen. We bevestigen een afsluitende beschermingslaag: zo’n anticorrosie-coating doet uw constructies en installaties langer meegaan.

Onderhoudsschilderwerken tanks Oleon Ertvelde na 06

Corrosion Under Insulation (C.U.I)

Een frequent probleem bij geïsoleerde leidingen en tanks: Corrosion Under Insulation ofwel Corrosie onder isolatie. Bij het vervangen van de isolatie wordt vaak vastgesteld dat er corrosie onder de isolatie aanwezig is. Daarvoor biedt Suerickx Industrial een gepaste oplossing: we ontroesten ST2 of SA2,5 alvorens een hoogwaardige, twee-componenten-anticorrosie-coating met aluminiumschilfers aan te brengen. Daarna kan een isolerende coating of een nieuwe isolatieschil aangebracht worden op de leiding of tank.

Onderhoudsschilderwerk

Wij voeren ook onderhoudsschilderwerk uit van vloeren, muren, machines, installaties, productie-eenheden, staalconstructies of gebouwen. Hebt u betonnen constructies die onder het weer te lijden hebben? Daardoor kan de stevigheid aangetast raken. Ook hier zijn de gevaren voor de veiligheid van werknemers niet te onderschatten. Doe er samen met Suerickx Industrial iets aan: we bevestigen een carbonatatieremmende coating om de stabiliteit van de constructie te verzekeren.

Om een betere signalisatie te voorzien in uw bedrijfshal kan Suerickx Industrial een slijtvaste laag aanbrengen op uw bedrijfsvloer. Zo kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een pad voor intern transport en een wandelpad. Accentueringen, zoals een zebrapad of specifieke belijningen, vormen daarbij geen probleem. Dat alles verhoogt de veiligheid van uw werknemers.

Heeft uw bedrijfshal nood aan een nieuwe kleur? Is de productielijn in shutdown voor een renovatie? Suerickx Industrial heeft al ruime ervaring met het reinigen en opfrissen van productielijnen.

Chemisch resistente coatings

In sommige industrieën komen er bij de productie of tijdens transport bijtende vloeistoffen op vloeren of andere oppervlakken terecht. Ook de opslagtanks en afvalwaterputten lijden daaronder. Dat kan nadelige gevolgen hebben voor de ondergrond. Suerickx Industrial past verschillende beschermingssystemen – epoxy, vinylester of polyurethaan – toe om stalen en betonnen oppervlakken chemisch resistent en vloeistofdicht te maken.

H2S bestendige coating container Aquafin Overpelt_na (6)

Hygiënische coatings

Stelt u hoge eisen aan de hygiëne? We maken eerst de ondergrond steriel en brengen dan onderhoudsverven aan met een antischimmel- en een antibacteriële werking. Hygiënische coatings zijn geschikt voor alle oppervlakken én goedgekeurd voor de voedingsindustrie. In uw streven om te voldoen aan de strenge hygiënenormen helpen we u door de coatings deskundig aan te brengen. Maak gebruik van de kennis van Suerickx Industrial.

Isolerende coatings

Isoleren? Dat hoeft u niet altijd met isolatiemateriaal te doen. Ook isolerende coatings beperken het warmte- en energieverlies, en ze zijn veel dunner. Isolerende coatings geven u mogelijkheden waaraan u nog niet gedacht had, bijvoorbeeld in gebouwen waar een dikke isolatielaag niet evident is. Overleg met ons. We staan u bij met onze kunde en ervaring.

Brandwerende coatings

Bedrijven doen er alles aan om brand te voorkomen. Toch blijft het risico bestaan, bijvoorbeeld door oververhitting of accidentele explosies tijdens de productie. Daarom is het een goed idee stalen constructies brandbestendig te maken voor 30, 60, 90 of 120 minuten. Dankzij de zwelverf rond een structuur voert u de brandbestendigheid aanzienlijk op en geeft u zichzelf meer tijd om – als het nodig zou zijn – de blusactiviteiten beter te coördineren.

Brandwerend schilderen Wibra Laken na 01

Talrijke referenties

Tankenparken, piperacks, structuren, bedrijfshallen, afvalzuiveringsinstallaties, vloeren, … Suerickx Industrial pakt elk project professioneel aan. Mooie voorbeelden zijn de schilderwerken aan het zuur-basen tankenpark bij Brenntag in Deerlijk, de schilderwerken van de coldbox bij Praxair in Zwijndrecht en het stralen en coaten van de gashouder en de betonnen inkuiping bij Aquafin in Deurne. Het zijn er maar enkele. Meer zien? Neem een kijkje in onze talrijke referenties.

Brenntag, Deerlijk

Praxair, Zwijndrecht

Aquafin, Deurne

Zijn er stalen of betonnen constructies op uw site die gecoat of geschilderd moeten worden? Of moeten er onderhoudsschilderwerken gebeuren in uw gebouwen, magazijnen en/of productiehallen?

Voor alle industriële schilderwerken en coatings bent u welkom bij Suerickx Industrial.

Contacteer ons: +14 24 88 24 – info@suerickx-industrial.be.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.