Suerickx Industrial
Contacteer ons voor een offerte: 014 24 88 24
Of via mail: 
info@suerickx-industrial.be

Wenst u uw renovatieproject met ons te bespreken? Wij helpen u zoeken naar een passende oplossing. Mail naar info@suerickx-industrial.be of bel direct: +32 14 24 88 24. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hygiënische coatings voor elke toepassing

Welke coating is het meest geschikt voor welke toepassing? En zijn ze wel gepast voor voedingsmiddelenindustrie en de zorgsector? Bij Suerickx maakten we een selectie uit verschillende coatingleveranciers en we gingen een samenwerking aan met RDInducoat.

Alle coatings van RDInducoat zijn watergedragen, ze zijn eenvoudig te verwerken met kwast, roller of spuit, en ze zijn in alle RAL-kleuren leverbaar. Het voordeel aan RDInducoat is dat we u naast een basiscoating de keuze bieden uit drie extra beschermingslijnen: Purple, Blue en Green. Ze bieden een bescherming van de basiscoating tegen schadelijke organismen. De Purple Line richt zich op schimmels, de Blue Line op bacteriën en de Green Line op algen.

Hoe beginnen we nu concreet aan een coatingproject?

  1. We beoordelen de ondergrond: onze specialisten bekijken de porositeit, ontvetten vloer, wand of plafond, en verwijderen eventueel schimmels en hun sporen. Dat maakt de voorbehandeling eenvoudiger en sneller.
  2. We linken het type oppervlak met de gebruiksbelasting: die combinatie bepaalt het juiste coatingsysteem. Aan de hand van gegevens over duurzaamheid, roestwering en elasticiteit selecteren we de geschikte basiscoating voor de soort ondergrond. Dat kan gaan van metaal tot glasweefsel, stucwerk, tegels en wandbeplating.
  3. We brengen na de basiscoating een extra bescherming aan tegen micro-organismen. Voor binnentoepassingen kiezen we bijna altijd voor Purple (tegen schimmels) of Blue (bacteriën). Voor buiten is de beschermcoating Green (tegen algen en mossen).

Specifieke coatings voor specifieke toepassingen

Per concreet project zijn we in staat verschillende coatings in te zetten. Zo heeft RDInducoat watergedragen coatings die roestwerend zijn: ideaal voor de behandeling van metalen beplating en constructies. Voor de wanden en plafonds gebruiken we coatings die schrobvast, chemisch resistent en elastisch zijn. Die elasticiteit is bijzonder interessant in lokalen waar er grote temperatuurschommelingen zijn.

Binnen het productengamma van RDInducoat zijn er ook coatingsystemen voor vloerafwerking en een kit voor de afwerking en bescherming van voegen. De kit is bestand tegen UV en hoge temperaturen en bevat geen siliconen, isocyanaten of oplosmiddelen.

Alle coatingproducten van RDInducoat zijn wettelijk in orde. Lees de conclusies van het Nederlandse College voor de Toelating Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB).

Welke coating voor uw toepassing?

Wordt u geconfronteerd met hoge eisen voor de hygiëne in uw bedrijf, instituut of instelling? Wilt u wanden, plafonds, vloeren en (al wat oudere) machine-installaties afdoende beschermen? Neem contact op met Suerickx Industrial: 014 24 88 24.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.