Suerickx Industrial
Contacteer ons voor een offerte: 014 24 88 24
Of via mail: 
info@suerickx-industrial.be

Wenst u uw renovatieproject met ons te bespreken? Wij helpen u zoeken naar een passende oplossing. Mail naar info@suerickx-industrial.be of bel direct: +32 14 24 88 24. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke vloer is geschikt voor u?

De juiste beslissing over een vloer in de industrie neemt u niet in één-twee-drie. We geven u vijf vragen om goed over na te denken.

1 Hoe lang mag de vloer buiten dienst zijn?

Laat u een industriële vloer leggen of vernieuwt u de vloer? Dan kunt u in die periode niet over de vloer beschikken. Gevolg: geen productie, geen transport, geen opbrengst. Kies daarom voor een vloer met een snelle plaatsing en uitharding, zelfs als de temperaturen laag zijn. Weet u dat er vloersystemen zijn die u al helemaal kunt gebruiken na een uitharding van 5 uur bij 10 °C? Dat is ideaal voor renovaties, zeker als u de vloersystemen tijdens een weekend of een nacht laat plaatsen.

2 Heeft de vloer een sterke thermische weerstand?

Denk eraan dat sommige vloeren in een industriële omgeving vaak bestand moeten zijn tegen hoge thermische contacten – soms zelfs tot 150 °C. Maak een onderscheid tussen permanente en accidentele thermische belasting. Vergeet ook niet dat er dagelijks reinigingswater op de vloer terechtkomt, vaak van een hogere temperatuur.

3 Heeft de vloer een hoge vochttolerantie?

Stel dat er eerst een betonlaag is geplaatst of dat er een oude vloerplaat ligt. Hoeveel tijd is er dan nodig voordat er een vloer op geplaatst kan worden, zonder toepassing van speciale primers? Is dat bijvoorbeeld 7 dagen … of veel langer? Dat is zeker bij renovatieprojecten van belang om binnen de planning – en budget – te blijven.

4 Hoe sterk is de chemische weerstand van de vloer?

Is de vloer bestand tegen sterke zuren, alkaliën, vetten, oliën en oplosmiddelen bij hoge

temperaturen? Is er risico op lekkage bij kleppen en pompdichtingen? Zijn er vloeistoffen die langere tijd op de vloer blijven liggen? Bepaalde harsvloersystemen, onder meer in polyurethaancement absorberen niet in de massa en hebben dus de hoogste chemische resistentie. Bestudeer daarom goed welke industrievloeren geschikt zijn.

5 Hoe goed is het antislipvermogen van de vloer?

Kijk goed naar de eventueel gemorste producten en het type activiteit dat in de ruimte plaatsvindt en de normen voor reiniging en onderhoud. Denk ook aan de eventuele helling van de vloeren, want dat verhoogt het gevaar op uitglijden, struikelen en vallen. Hoe hoger de R-waarde van een vloer, hoe ruwer zijn oppervlak. En hoe hoger de wrijvingswaarde is, hoe veiliger het gebruik ervan. Neem een beslissing die een mooi evenwicht houdt tussen veiligheid en praktisch comfort.

Nog meer vragen om over na te denken

  • Is er sprake van mechanische belasting van de vloer – is ze dynamisch of statisch?
  • Gaat het om een droge of natte productieruimte?
  • Welke kleuren kiest u, speelt het decoratieve aspect een rol?
  • Moet uw vloer gegarandeerd scheurvrij zijn of niet?
  • Hebt u eisen op het vlak van milieuvriendelijkheid en voedselveiligheid (solventvrij, geen aantasting van producten door aroma’s van de vloer)?
  • Moet uw vloer wel of niet antistatisch zijn?
  • Welke functionele levensduur verwacht u van de vloer – en doet u dat als eigenaar of als huurder?

Is het nuttig om die vragen samen te overlopen? We helpen u graag.

Aarzel niet en neem direct contact met ons op.

U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen: +32 14 24 88 24

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.