Suerickx Industrial
Contacteer ons voor een offerte: 014 24 88 24
Of via mail: 
info@suerickx-industrial.be

Wenst u uw renovatieproject met ons te bespreken? Wij helpen u zoeken naar een passende oplossing. Mail naar info@suerickx-industrial.be of bel direct: +32 14 24 88 24. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Goede reiniging van de ondergrond is primordiaal

Door de oppervlaktes eerst te reinigen, zal de verf beter hechten en de levensduur van de coating verhogen, waardoor uw machines, installaties, productie-eenheden, turbines, staalconstructies, e.a. ook langer meegaan.

Alles hangt af van de toestand van het oppervlakte en de vereiste zuiveringsgraad. Vooraleer de straal- en reinigingswerken te starten, voeren onze engineers een grondige analyse en testbeurt uit.

Bedoeling is om de walshuid, eventuele oude verflagen, roest en andere mogelijke verontreinigingen van het oppervlak volledig te verwijderen. Een straal- en reinigingsbeurt zorgt aansluitend voor een betere hechting van de verflagen of de coatings.

Waar voeren wij straal- en reiningswerken uit?

Wij voeren straal- en reinigingswerken uit op alle mogelijke industriële stalen installaties: tanks, silo’s, pijpleidingen, turbines, stalen containers, …Daarnaast stralen en reinigen we de stalen structuren in industriële en logistieke gebouwen, tunnelcomplexen,… Ook het reinigen van betonnen constructies behoort tot onze core-business.

Welke reingingsmethodes passen wij toe?

Stoomreiniging: We passen een stoomreiniging toe daar waar hardnekkig vuil, vet en schadelijke zouten zich op het te behandelen oppervlak manifesteren.
>Voorbeeld project NV Junior, Antwerpen

Stralen: We stralen het oppervlak om walshuid, oude verflagen, roest en andere vormen van verontreiniging van staal te verwijderen. De mate van stralen, het type straalmiddel en de inslagkracht bepalen de ruwheid van het oppervlak. Het stralen gebeurt met grit, zand, glasparels of metalen bolletjes (kogelstralen). We kunnen ook verschillende straaltechnieken toepassen, zoals pneumatisch stralen, TORBO-stralen…
>Voorbeeld project SPE Luminus, Gent

Ontroesten: Het ontroesten van een oppervlak bestaat erin oude verflagen en roest en andere vormen van vervuiling van het staal handmatig te verwijderen. Hiervoor maken we gebruik van naaldhamers, schuurschijven en –borstels, brittle blasters,…Deze manuele reinigingsmethode hanteren we vooral wanneer stralen niet mogelijk is.
>Voorbeeld project Oleon, Ertvelde

Reinigen onder hoge druk: Deze voorbereidingsmethode kunnen we voor diverse toepassingen inzetten. Met water onder hoge druk reinigen is een heel efficiënte en budgetvriendelijke manier om oppervlakken te ontdoen van stof, verontreiniging, zouten, oude verflagen, … Onze medewerkers bepalen de intensiteit van de reiniging rekening houdend met de gevoelige delen van uw installatie.
>Voorbeeld project Van Raak, Tessenderlo